Translate

четвртак, 23. април 2015.

Србија је непресушна филмска прича....


 Коментари на чланак:

„Авала филм” купила фирма стара месец дана 

 .....
art art | 22/04/2015 18:13
... novi vlasnik moze manje vise celokupnu istoriju naseg filma da zapali ,,, jer je to sada njegovo privatno vlasnistvo - 

...sto je najgore - to ce se najverovatnije i desiti - sto rece robert zimerman - kad pocneu da pale knjige (filmove), samo je pitanje trenutka kad ce na lomacu da dospeju ljudi...
Самуил Вићентијевић | 22/04/2015 18:38
Како могу да продају права на филмове? Па није те филмове финансирала АВАЛА филм, него је као државна фирма добијала новац иѕ буджета. Власник филмова је држава Србија, а могу да се чувају у Кинотеци која је државна установа. Могли су само да продају зграде и парцелу. Следећа власт ће ово да поништи а одговорне у затвор.
Gotovo je... | 22/04/2015 18:42
Vrednosti su nam se srozale ispod nivoa devedesetih. Nema vise sta normalan covek da trazi u ovoj zemlji.
Србија је непресушна филмска прича | 22/04/2015 18:48
Зашто су коментатори и општа јавност у овом случају песимистични, кад песимизам нема основу. Госп. Вучић је толико пута обећао да ће корупције, мита, лопова, неће бити у Србији.
V.V.B. Danska | 22/04/2015 18:58
Jako me je pogodila vest da je "Avala film" sada u privatnom vlasnistvu. Jos vise me je pogodio nacin na koji je to izvedeno!!! Nasi politicari rasprodaju srpsku proslost, sadasnjost i buducnost, srpsku kulturu, srpski identitet, srpski nacionalni ponos, srpsku dusu... SVE sto je iole vredno je na rasprodaju! Zamenice ih novokomponovani arhitektonski monstrumi bez IKAKVE VREDNOSTI, finansirani ko zna cijim parama i uz ko zna kakve, polticke i ekonomske, ustupke. "Beograd na vodi," taj sund kojim se hvale i kite nasi zabludeli i zaludeli politicari, ostavljamo buducim generacijama. Umesto istorije. Umesto kulture. Umesto nacionalnog identiteta. Fuj!!! Sram bilo srpske politicare i drzavu, ako je jos uvek imamo.
art art | 22/04/2015 19:18
... i samo da dodam - da bi celokupna slika o odnosu oe drzave prema kulturi bila potpuna...

... unazad dve nedelje prestali su samostalnim umetnicima da overavaju zdravstvene knjizice - a zbog dugova za zdravstveno osiguranje koje grad beograd, cija je to obaveza, nije redovno uplacivao...
Ko od njih? | 22/04/2015 19:52
"Реч је о компанији иза које стоји француски и амерички капитал. У део овог пословног плана укључена је иста екипа продуцената која је у Београду омогућила снимање филмова „Три дана за убијање” са Кевином Костнером и „Новембарски човек” Пирсом Броснаном."

Evo liste "ekipe producenata" sa IMDB: Brandt Andersen,
Keith Arnold, Charles M. Barsamian, Pierce Brosnan 
Remington Chase, Grant Cramer, Sriram Das, Scott Fischer, Kevin Scott Frakes, Ryan Kavanaugh, Corey Large, Stepan Martirosyan, Myles Nestel, Alan Pao,
Ankur Rungta, Steve Shapiro, Raj Brinder Singh,
Beau St. Clair, Kevan Van Thompson i Andjelija Vlaisavljevic... Dakle, dame i gospodo novinari - ko od njih je dao 9 miliona evra?
Zoran Popovic | 22/04/2015 20:54
Zaista neverovatno da se proda kompletna istorija srpske kinematografije za 9 miliona evra, kada za to uopste nema cene. A sve je vesto skrivano od javnosti. Sta li nam se sve jos sprema Bog sveti zna jer jos sutra moze osvanuti vest da je prodan Narodni muzej, Narodno pozoriste ili Kolarcev univerzitet. Jedina nada je da posle neminovnog pada ove izdajnicke vlade dodje neko kao Seki i da sve ugovore o prodaji ponisti, a lopove smesti u zatvor po kratkom postupku. I kada sve zavrsi da se organizuju novi izbori.
Milan M | 22/04/2015 21:39
Ostavka ministra kulture
Sima Kojot | 23/04/2015 00:04
Ne vidim cemu se ovaj socijalisticki narod buni. Dao je ponudu samo jedan covek. Kako je moguce da vredi vise od toga? Vrednost definise ponuda I potraznja, a ne nostalgicna propacenost onih koji su nas doveli do ovde. Da vrede ti sto se bune doveli bi sami svog investitora. Sve nule. Vucicu samo cepaj!
bojana popovic | 23/04/2015 01:52
Pa valjda obezbeđenje štiti Mišela da preuzme poklon, što će obezbeđenje - samo gužvu da pravi.? Niste mu pokazali Narodnu biblioteku - možda mu se dopadne, kupiće je sigurno ako mu date za male pare....Ima još štošta, samo - kuća nije ona iz koje se iznosi, nego ona u koju se unosi - gospodo trgovci..Pitajte seljaka domaćina a ne Ministarstvo kulture - ne znaju oni to....
zlatko s petrovich | 23/04/2015 05:13
Pitam se? Zasto drzava Srbija nije ucestvovala kao kupac AvalaFilm, To je srpski muzejum ,a svi muzeji su istorija drzave,Da to kosta pare,al ako se dobro radi ,I muzej moze da pravi pare ?Zasto drzava Srbija nije kupila najlepsi deo Sar Planine Brezovica I Sirinicka Zupa? Ova dva slucaja su ,kako kulturni ,tako I istoriski zlocin nad drzavom Srbije! A sta mislite ,ako neko kupi Kalemegdan za 200 do 500 miliona $, a onda izgradi najexluzivniji Centar Vila,i neces vise ni priviriti Kalemegdanu! Mozda ,mozda al ces platiti ulaznicu samo da vidis Kalemegdan,samo za dva sata! A Skadarlija? Ah sto bi tu bili skupi apartmani! Bas zimus ,sticajem okolnosti posetih Cikago I videh reklama-advertising; posetite najljepse kuce pored jezera Cikaskih Bogatasa,i odoh,Sve se to placa,ipak najlepsa je bila Vila Poljskog Konzulata!!! Nezaboravite;Cikago je najveci Poljski grad posle Varsave! Kad je ,,Srpska" Vlast prodala Dusu ,telo joj je Izlisno!
Mirni ! Stanić | 23/04/2015 07:08
Neko pomesnu "divljački kapitalizam" !
Ne vidim razliku ovog čina od kupovine bilo koje firme mog komšije Miloice...... A ima i jedna narodna mudrost : "Tražili ste , našsli ste" a u ovom slučaju , na žalost ...." ..... našli smo ga ..... " I sve to i nebi bilo prestrašno da u vlasti , i organima , nisu naši : deca , kumovi , braća , komšije , prijatelji , ljubavnici ..... ljubavnice ..... Nema više "dežurnih" krivaca za nedostatak pameti i patriotizma tpa : balije , šiptari , ustaše ..... i slične grupacije koje su , uvek , bile izgovor elitnim i profesionalnim ..... Ma ..... Sve se vidi , sve se zna ..... Unuke prodajemo ......
Zoran Miladinović | 23/04/2015 07:23
Da li je to neko pomislio, da je svet zasnovan na tržišnom sistemu pravedan?Kapitalizam možemo opravdavati raznim pridevima,"tajkunski",pa "liberalni",pa "divlji",ali moramo shvatiti da je kapitalizam,samo kapitalizam.Iz tog ugla,sve je ovde jasno.Firma je propala,u stečaju je,mora se prodati,da bi funkcionisala,cenu određuje tržište.Jedina mogućnost "spašavanja",bila je da svi ti filmski radnici skupe pare i kupe tu firmu.Problem je što je kapitalizam svima sjajan kad pruža lažnu nadu,parolom "jednake šanse za sve",a kad zakuca na njihova vrata,onda je "divlji".Lepo je naš narod rekao, "ne može i jare i pare".
Dosta je Bilo | 23/04/2015 07:33
Vidim neki pominju nekakvu ponudu i traznju. Shvatate li vi da je 33 hektara zemljista u Beogradu prodato zajedno sa Avala filmom a vrednost procenjena na 0. To zemljiste nema gradjevinsku namenu ali je jasno i najnepismenijim kako to u Srbiji ide i zasto nema drugih ponudjaca: zato sto samo dobro povezan zna da ce cim kupi moci zemljiste da konvertuje u gradjevinsko i tadam... profit bar 70 miliona evra i to samo na zemljistu. Za sve druge pogucnosti samo nebo je granica. Ovo je skolski primer pljackaske privatizacije.
бр м | 23/04/2015 08:04
"Vucicu samo cepaj!"
Симу Којота првог, кад човек воли
elektricar el. | 23/04/2015 08:13
Revansisti nezadrzivo marsiraju, ostvaruju svoj plan ...
Unistavaju sve sto je narod stvorio ... 
Jer, po njima, narod ne treba da stvara, narod treba samo da mnogo rinta i bedno zivi do smrti ... Stvaranjem i trosenjem, po njima, treba da se bavi samo lopovska elita ...
I, jesu pobedili ...
Nenad B | 23/04/2015 08:15
Zlo i naopako! Buducnost srpske kulture ne postoji, danasnje generacija koje se obrazuju su unistene javaslukom u obrazovanju. Istorija srpske kulture ce se tek unistiti. Ostace samo manastiri a i to ce vec neko srediti.... Za 100 godina nista iz srpske kulture i bastine nece postojati...
riki salom | 23/04/2015 09:29
Ovde se liju krokodilske suze .Kulturnjaci su opet hteli da neko drugi uradi posao za njih. Dobili su što su tražili 5.oktobra.
ko to tamo pita | 23/04/2015 09:29
Ministar Tasovac je potpuno u pravu i ja podržavam svaku njegovu zamisao o ovom slučaju koju nije izrekao i obelodanio, a dali će? ,to zavisi samo od nas ako budemo zaslužili.
DRAGAN FILIPOVIĆ | 23/04/2015 09:51
Dragi naši sugradjani.Tužna je istina da ova vlast prodaje sve i svakoga,a svi mi to nemo posmatramo
i nikom ništa.Komunisti su za ovu vlast bili male mace.Uz podršku zapada ,verujte,dragi moji sugradjani prodaće sav preostali kapital, pa i sve nas.Ovih dana u Srbiji isporučuju izvršna rešenja za porez na kuće/straćare po Srpskim selima/ u kojima niko ne živi u iznosu 50000,100000 i više dinara,sa pretnjom prinudne naplate.Poruka je jasna Mi/država/ Vama/gradjanima / ništa a Vi nama sve i više od toga.Šta reći,jednom rečju ropstvo na najbrutalniji mogući način.Sirotinja plaća a najvećim poreskim dužnicima se opraštaju 
dugovi/prolongiraju na 12 godina/. Bojim se da ona čuvena Srpska narodna izreka "ničija nije gorela do zore" po prvi put ne važi jer su ovi moćni i bahati europejci rešili da satru Srbiju i narod i sve što im se nadje na putu.
Bulaja K. | 23/04/2015 10:02
Mišel Babić, da li je to poruka gradjanima Srbije?
Ovo deluje kao najgori oblik burazerske privatizacije!
krle dron | 23/04/2015 10:45
Drzava je u svakom slucaju duzna da zastiti nacionalno blago,ako nije tu je onda tuzilac da se javi za rec ,a sto se tice prodaje da je prodato nesto firmi staroj tek mesec dana gospoda tunjavi boljsevici moraju konacno da saznaju da je njihovo vreme isteklo,za svaki novi projekat banke i investori osnivaju nove firme i na to srbija mora da pocne da se navikava tj.da sledi igru kapitala,mnoge se ovakve transakcije u evropi zavrsavaju kod notara za 1-dolar,kao i zelezara smederevo.
deki ja | 23/04/2015 11:24
Na tom mestu ar vredi od 30.000-40.000 EUR. Moj prijatelj je prodao tamo plac po 40.000 EUR za jedan ar. Ova firma sigurno nije kupljena zbog filmova i prava nego zbog zemljista. Ako avala film ima 30 hektara izracunajte koliko vredi samo zemljiste.
Vesna *** | 23/04/2015 11:24
Ispao bi 'Dzek' ovaj Misel Babic i ostavi sve drzavi kao svoju zaduzbinu ... Onda bi to bila stvarno filmska prica
Stiven Sigal | 23/04/2015 13:29
Mene muči nešto drugo ali je povezano sa ovom vešću jer se kultura (ona originalna ne kvazi ili "filovana" kičerajem) istovetno kao i nauka, prosveta, zdravstvo, iole objektivniji mediji...satire i zatire. Uz neprekidne raznovrsne nasrtaje na biološki opstanak naroda putem enormne nezaposlenosti, raznovrsnih harača kojima se delom otplaćuje prezaduženost a drugim delom pljačka "na veliko i malo" uz vojsku za "slikanje i paradu" i da se i dalje ovako ne "natrpava",jednostavno svaki segment i apsolutna većina ovog društva je i bukvalno u fazi odumiranja. Za koga i za šta je predviđen ovaj "brisani prostor" od nekadašnje Srbije i naroda u njoj? Ko će to drugi naselti ovo kako kažu kontaminirano i ozračeno područje? Kakav se to geto formira - kriminalaca i nešto malo robova da im služe? Očito je da se ovakvim rastakanjem društva ne sprema ništa dobro i očito da se sa tim zlom ovako razbijeni ne možemo izboriti a šanse za preokret su iz dana u dan sve manje i manje...

Нема коментара:

Постави коментар