СУЗАНА Мушат Џоунс рођена је 1899. у Алабами и на дан њеног 116. рођендана стигло је оштро саопштење Светске здравствене организације да су месне прерађевине канцерогене. Није фазон само у чињеници да је госпођа најстарија на свету, већ у њеном откривању тајне дуговечности. Вели Сузана да свакодневно једе јаја, гриз и - сланину. Нарочито воли сланиницу, за коју каже да је све боља!
После саопштења СЗО у Србији се "запалио" интернет, а колумнистикња и књижевница Мирјана Бобић Мојсиловић испалила је паролу "Не стојмо ћутке, одбранимо бутке!" Покренута је и својеврсна петиција за одбрану сланине и кобасица.
Све мирише да су се - коначно - Срби окупили око своје омиљене клопе, без обзира на опасне хербициде, пестициде, хормоне, тешке метале, алуминијуме... Није мали број коментатора који су приопштили да је све ово део глобалистичке завере и покушај да се Србима затрује тањир традиционалне хране.
Као да никога не занима да су месо и сланина, у овом сиромашном времену, храна бољестојећег слоја становништва. Да сваки девети у свету гладује, да је 43 милиона људи у Европској унији на доњој граници сиромаштва, да је за преко милион наших комшија месо мислена именица.
На другој страни, око 1,3 милијарде тона хране на планети годишње пропадне или заврши у контејнерима. Док једни гладују, ми у Србији бацимо најмање 250.000 тона разноразне хране.
Колико је човек остао човек? Можда је и ово питање, за неке, у домену социјалне фразе, али оволико отуђени, без темељних осећања, опседнути собом, лакше нам је да се боримо са сланину, него против искорењивања глади.
А земља је затрована, ваздух загађен, вода пуна бактерија, дим је канцероген, вино се прави без грожђа, хлеб се фарба, мед без пчела, ракија је отрована...
Није свиња крива због толиких хемикалија, већ човек који на отрову остварује баснословне профите.
И ћуфте на муфте!